Даладан – Экспортқа: Қазақстанның жаңа гастро-брендін қалай қалыптастыруға болады?

Даладан – Экспортқа: Қазақстанның жаңа гастро-брендін қалай қалыптастыруға болады?

Автор: Саяна Санакова
Ментор: Оксана Акулова

Қазақстан – бие және түйе шаруашылығы қатар дамыған санаулы елдердің бірі. Алайда, бұл өнім түрлері жеткілікті көлемде өңделмейді, тез бұзылатындықтан экспортқа да шығарылмайды. Бұл материалда сублимация, крафттық өңдеу тәсілдері мен Қытай және БАӘ нарығына шығу жолдары арқылы осы мәселені қалай шешуге болатыны айтылады. Сондай-ақ этно-сүт өнімдерінің елдің гастро-брендіне айналуы үшін не қажет екені талқыланады.

*Материал орыс тілінде дайындалған

Жоба резиденті дайындаған бейнематериал:

>